M. van de Goes

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

FC Uden heeft belangrijke punten gehaald uit de derby tegen FC de Rakt. Na een 2 - 2 ruststand wisten de mannen van Eus Marijnissen de volle buit binnen te halen.

Na ruim 20 minuten zag het er heel anders uit op een druk bevolkt sportpark "De vlasakker". FC de Rakt had de leiding genomen en even later werd het zelfs 0 - 2 door een ongelukkig eigen doelpunt van FC Uden. Toch wist FC Uden in de wedstrijd te blijven en na een prima knal van Stijn Vermeij werd het 1 - 2. Toen de doelman van FC de Rakt kort voor rust de bal niet vast kon houden wist Mehmet Gurbuz de 2 - 2 op het bord te zetten. Een echte spitsengoal, attent mee blijven doen en loeren op dat kansje wat komt. Met deze 2 - 2 stand mochten beide teams naar de thee. Na de rust een FC de Rakt met meer balbezit maar zonder uitgespeelde kansen en FC Uden loerde, met de snelle spitsen, op de counter.  In de 80e minuut werd het 3 - 2 na een prima kopbal van Omer Tarhan. FC de Rakt zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren maar echte kansen ontstonden er niet. Wel wist, Mehmet Gurbuz, de 4 - 2 te maken en daarmee gooide hij de wedstrijd in het slot.
Een prima winst voor FC Uden dat daarmee weer wat omhoog kan kijken.

Een compliment ook aan scheidsrechter vd Groes die de derbysfeer prima aanvoelde. Hij zat er kort op, soepel waar mogelijk, streng waar nodig.

Na afloop het verbroederingsfeest in het clubhuis onder aanvoering van DJ Rene die de beentjes bij beide partijen van de vloer wist te krijgen met live optredens vanuit beide verenigingen. Zowel FC Uden als FC de Rakt hebben laten zien dat je op het veld vol voor de punten moet strijden maar dat saamhorigheid, na afloop, een groot goed is in de amateurvoetbalsport.