24 september 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling FC Uden 1 (zon)

Na wisselende resultaten in de beker ( 1 x winst, 1 x verlies en 1 x gelijkspel) startte FC Uden de competitie in Wijbosch tegen WEC. (Wijbosch Eerde Combinatie) WEC trok het initiatief direct naar zich toe en kwam in de 6e minuut op 1 - 0 toen aan de linkerkant goed werd doorgegaan en de voorzet bij de tweede paal door Elmo Kuijpers werd binnen gewerkt.

FC Uden verzuimde te voetballen en hanteerde te vaak de lange bal. Toch leverde dat enkele kansjes op voor de Udenaren. Na rust was WEC nog wat dominanter en liet zien dat het fysiek sterker was en met een goed voetballend middenveld en snelle buitenspelers gevaarlijk werd. Toen de 2 - 0 werd binnen geschoten leek de wedstrijd gespeeld. Mike van Lierop werd echter goed aangespeeld, draaide zich vrij en krulde de bal in de bovenhoek waardoor de spanning weer terug was. 2 - 1. FC Uden zette aan maar zag 5 minuten voor tijd doelman Kevin Vullings geklopt worden door een strak schot. 3 - 1. Toch kwam FC Uden weer terug toen een combinatie tussen Mehmet Gurbuz en Stan Wassenberg door de laatste prima werd afgerond. 3 - 2. Kort hierop werd Mehmet Gurbuz onreglementair gestuit in de Wijbossche 16-meter maar scheidsrechter Smits, die verder een prima wedstrijd floot en het sportieve duel dan ook zonder kaarten afkon, wilde van geen strafschop weten.