ASTEN
tel. 0493-691973

Opstelling FC Uden 1 (zon)

NWC 2 – FC Uden 3-0 (1-0). 2. 1-0, 61. 2-0, 68. 3-0.
FC Uden werd het volgende slachtoffer van bekersensatie NWC 2. De Udenaren moesten al vroeg spelen in Asten op zondag, om 12 uur om precies te zijn. Na honderd seconden maakte NWC 2 al de openingstreffer, waarbij de doelman van de Udenaren er niet goed uitzag. De ploegen gingen rusten met de 1-0 score op het bord.

Na een uur verdubbelde NWC 2 de voorsprong, opnieuw ging de Udense doelman niet vrijuit. Kort daarna volgde uit een ingestuurde vrije trap de 3-0. ,,De 1-0 valt in de tweede minuut en daarna waren we eigenlijk tot de 2-0 beter”, aldus middenvelder Marijn Derks. ,,We creëerden geen kansen, dus dat is ons zeker aan te rekenen, maar 3-0 vond ik geflatteerd.” Geflatteerd of niet, het laatste tweede elftal in de districtsbeker plaatst zich voor de achtste finale.

Bron; BD.NL

ED.NL
Aan het bekersprookje van NWC 2 komt vooralsnog geen einde.
In eigen huis kwam het geen moment in de problemen tegen vierdeklasser FC Uden en won het betrekkelijk eenvoudig met 3-0. Binnen de kortste keren kon de equipe van Mario Seijkens al juichen. Spits Teun van Erp schoot vanuit een moeilijke hoek raak en zorgde binnen honderd tellen voor het enige hoogtepunt voor rust. Na een uur spelen was Teun van Erp weer betrokken bij een doelpunt. Zijn afstandsschot werd slecht gepareerd door de Udense goalie en Jaden van der Lee was er als de kippen bij om de 2-0 binnen te tikken. NWC zette door en besliste minuten later de wedstrijd in de persoon van Timo Janssen, die een ingestudeerde vrije trap tot doelpunt promoveerde. NWC 2 treft in de achtste finale de winnaar van Mariahout-Margriet.