UDEN
tel. 06-46038651

Opstelling FC Uden 1 (zon)

Udense derby
FC de Rakt scoorde maar liefst vier keer afgelopen zondag op bezoek bij Mariahout. Genoeg voor 3 punten bleek dit niet want de thuisclub deed hetzelfde. Wout Vesters scoorde een hattrick en vooral zijn laatste doelpunt was van grote schoonheid. Tegenstander FC Uden was vorig seizoen een maatje te groot in de 5e Klasse. Maar de opening tegen SSA Vesta’19 resulteerde in een nipte nederlaag: 3-4. Aan trainer Jeroen van Kampen en zijn mannen de taak om te laten zien dat de stap naar de 4e klasse te overbruggen is, het liefst door dorpsgenoot FC de Rakt te kloppen.

FC De Rakt – FC Uden 2-3 (2-1). 12. Dimitri Goossens 0-1, 29. Lars Gevers 1-1, 44. Jorg Verhoeven 2-1, 78. Luuk Bloem 2-2, 81. Wesley Vogels (pen.) 2-3.

,,In de eerste helft waren wij wel beter”, vond Eus Marijnissen, coach van FC De Rakt. ,,We speelden goed en maakte hele mooie goals. Na de rust kakken we gewoon in. De wil om te winnen was er niet meer.”

,,In de eerste helft brachten we niet de energie die we moesten brengen”, vond Van Kampen. ,,Daarom wisselde ik. In de tweede helft zijn we eigenlijk de hele tijd beter dan De Rakt. Als er iemand moest winnen, waren wij het.”

Bron: BD.NL

FC Uden wint udense derby

FC de Rakt was de betere ploeg voor de rust. Het werd echter na 20 minuten 0-1 voor FC Uden via Dimitri Goossens. De Rakt stelde snel orde op zaken en via Peerke Kuijpers en een schitterend doelpunt van Jorg Verhoeven werd de ruststand 2-1 voor FC de Rakt. Trainer Eus Marijnissen
zag zijn ploeg het laatste half uur slordiger worden en FC Uden profiteerde hiervan. Luuk Bloem scoorde na 70 minuten de 2-2 en FC uden bleef de betere ploeg. Dit resulteerde in een penalty voor FC Uden. Wesley Vogels was ijzig kalm en benutte de pingel: 2-3. FC de Rakt ging “va banque” op zoek naar de gelijkmaker, maar FC Uden overwon, ondanks wat hachelijke momenten.

Bron: Kliknieuws.nl