5347JC
OSS
tel. 0412-631986

Opstelling FC Uden 1 (zon)

Cito heeft de laatste plek overgedaan aan Boskant. Zelf won het op bezoek bij Herpinia terwijl Boskant van SCMH verloor. FC Uden versloeg Schadewijk in Oss en gaat in het kielzog van Mariahout en Avesteyn lekker meedoen om de bovenste plek. In Zijtaart toonde VOW veerkracht door van een 0-2 achterstand tegen FC de Rakt terug te knokken naar een gelijkspel. SSA Vesta ‘19 kon thuis Mariahout niet van de zevende overwinning op rij afhouden: 0-1

FC Schadewijk niet opgewassen tegen FC Uden

Het duel tussen FC Schadewijk en FC Uden leek redelijk gelijkopgaand maar toch was er na een half uur al een 0-3 voorsprong voor de Udenaren. FC Uden was succesvol met afstandsschoten en een vrije trap en dat maakte dus het verschil. De 0-1 was een schot van Luuk Bloem. Niet veel later deed Tim van Schadewijk hetzelfde uit een vrije trap en op het half uur was het goalgetter Stan van der Zanden die ook van afstand scoorde. Hoewel FC Schadewijk dus aardig veldspel liet zien was de marge al gemaakt. Stan van Rooij maakt wel nog voor rust de 1-3. Na rust werd het duel wat rommelig. FC Uden hoefde niet zo nodig meer en liet FC Schadewijk het spel maken. Toen er een rode kaart was voor Stan van Rooij werd het voor FC Schadewijk alleen maar lastiger om de aansluiting te vinden. Tim van de Pol die normaal in het derde team van FC Uden speelt pakte als invaller nog een mooi doelpuntje mee en bepaalde de 1-4 eindstand. FC Uden bezet de derde plaats achter Avesteyn en Mariahout en kan zich na de winter toch serieus in de titelstrijd gaan mengen.

Bron; Kliknieuws.nl

FC Schadewijk – FC Uden 1-4 (1-3). 3. Luuk Bloem 0-1, 25. Tim van Schadewijk 0-2, 29. Stan van der Zanden 0-3, 36. 1-3, 88. Tim van de Poll 1-4. Rood: (Schadewijk)

,,Je staat binnen een halfuur met 3-0 voor. Dat maakt de middag toch wat makkelijker”, vond Uden-coach Jeroen van Kampen. ,,Uiteindelijk hebben we vrij makkelijk standgehouden en ik ben heel blij met de punten.”

,,Ik vond de uitslag wat geflatteerd”, zei Schadewijk-coach Erik Quekel. ,,Zij hebben heel weinig kansen gekregen en scoren in de eerste helft drie afstandsschoten. Ik ben eigenlijk best tevreden over de manier waarop we gespeeld hebben.”