5403PB
UDEN
tel. 0413-261713

Opstelling

FC Uden – WEC 5-2 (1-0). 2. Wesley Vogels (pen.) 1-0, 48. Tim van Schadewijk 2-0, 60. Danny Verbakel 2-1, 70. Stan Korsten 2-2, 78. Stan van der Zanden 3-2, 83. Faruk Polat 4-2, 90. Faruk Polat 5-2.

,,Het verschil was groot vandaag. Maar dan wel andersom”, lachte Uden-coach Jeroen van Kampen. ,,WEC was de betere ploeg maar uiteindelijk draait het om de doelpunten. Het zat er bij hen net niet in. Maar het was echt een leuke wedstrijd. Sportief, mooie goals, voor de neutrale toeschouwer was dit fantastisch. En wij zijn gewoon heel blij met de punten.”

,,Twaalf kansen voor ons en zij hadden er misschien zes”, zuchtte WEC-coach Henri van Wanrooij. ,,Onverdiend dus. Met zo’n uitslag zullen mensen dat wel niet snappen maar die hebben de wedstrijd niet gezien. Ik ben teleurgesteld over de uitslag maar over het voetbal helemaal niet. Dat was heel goed. Maar die gemiste kansen is wel een beetje de rode draad dit seizoen. Het is knap dat je er zoveel creëert maar ze moeten er wel in.”

Bron; BD.NL

FC Uden effectiever dan WEC
FC Uden begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al na 2 minuten een penalty. Wesley Vogels was trefzeker: 1-0. Hierna kwam WEC er beter in. “WEC was de betere ploeg maar het lukte hen niet om dit in doelpunten uit te drukken” aldus een goedlachse Jeroen van Kampen van FC Uden. Direct na rust werd het 2-0 door Tim van Schadewijk. WEC bleef beter en scoorde nu wel. Youri Verbakel en Stan Corsten zorgden voor een gelijke stand na 70 minuten: 2-2. WEC bleef drukken maar het was Stan van der Zanden die bij een goede uitval van FC Uden de 3-2 maakte. WEC trok nog feller ten aanval en had ook kansen, maar invaller Furak Polat maakte de wedstrijd in de 83e minuut dood door de 4-2 te scoren. In de slotminuut maakt opnieuw Polat ook de 5-2.  ”Twaalf kansen voor ons en zij hadden er misschien zes”, zuchtte WEC-coach Henri van Wanrooy die een goede wedstrijd van zijn ploeg zag.