5403PB
UDEN
tel. 0413-261713

Opstelling

Wedstrijden van FC Uden leveren vaak veel doelpunten op. Zo ook vandaag, al hadden de vele kansen tot nog wel meer als vijf doelpunten moeten leiden. FC Uden was duidelijk de gevaarlijkste ploeg vandaag maar de score werd geopend door Cito via Furkan Alakmak. Tim van Schadewijk herstelde de schade direct en zo was het 1-1 na twintig minuten. FC Uden miste in de periode hierna de mogelijkheden om op voorsprong te komen. Cito heeft individueel sterke spelers en het was een fantastische actie van opnieuw Alakmak die op schitterende wijze de 1-2 binnenschoot. Na rust was er nog een 100% kans voor Cito om de 1-3 te maken maar deze werd gemist. FC Uden bleef kansen scheppen en na dik een uur werd het net wel gevonden. Opnieuw Van Schadewijk maakte de 2-2 en ook spits Stan van der Zanden was trefzeker voor de 3-2 voorsprong. Beide spelers maakte in de slotfase nog een doelpunt zodat het thuispubliek in een enerverend duel wederom op winst en veel doelpunten getrakteerd werd.

Bron; Kliknieuws.nl

FC Uden – Cito 5-2 (1-2). 6. Furkan Alakmak 0-1, 14. Tim van Schadewijk 1-1, 40. Furkan Alakmak 1-2, 56. Tim van Schadewijk 2-2, 65. Stan van der Zanden 3-2, 84. Tim van Schadewijk 4-2, 89. Stan van der Zanden 5-2.

,,Het verschil was op het veld nog groter dan in de uitslag”, vertelde Uden-coach Jeroen van Kampen. ,,Zij maken alleen twee fantastische goals. Die spits is zó goed, echt absurd. Maar wij hebben 85 minuten lang volle bak aangevallen en deden er alleen een beetje lang over om dat in de score uit te drukken.”

Cito-coach Nick van Hoorn genoot ook van zijn sterspeler: ,,Die tweede goal, pff. Dat is een van de mooiste goals die ik ooit in mijn leven heb gezien. Verder was Uden gewoon beter. Ze hadden veel kansen en op een gegeven moment maken ze die af. Verdiende overwinning.”