1 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

De uitslag van de eerste competitiewedstrijd van Nulandia ( 7 - 0 winst) deed al het ergste vermoeden. En inderdaad: FC Uden - Nulandia was een wedstrijd van de jongens tegen de mannen. Maar wie weet hoe de wedstrijd was verlopen als na 8 minuten FC Uden had kunnen profiteren van de aarzelingen in de Nulandse defensie. Nu kon de inzet nog net met de voet worden gekeerd door doelman Stijn vd Donk.

Nulandia creerde een veldoverwicht en FC Uden kon zich maar mondjesmaat onder te toenemende druk uit voetballen. Na 22 minuten was het raak toen een voorzet van rechts bij de tweede paal kon worden binnen gekopt: 0-1. FC Uden zag een vrije trap via de paal naast gaan en moest 10 minuten later de 0-2 slikken toen vanaf rechts diagonaal werd binnengeschoten. Toen in de 44e minuut te kort werd teruggespeeld en een attente Nulandse aanvaller de 0-3 op het scorebord bracht konden beide teams gaan rusten. Na de thee, eenzelfde beeld. Nulandia de bovenliggende partij en FC Uden dat verdedigde. Nulandia kreeg de nodige kansen maar was slordig in de afwerking. Kort voor tijd werd het toch 0 - 4 toen een strak schot, via de handen van Kevin Vullings, in het doel vloog. Dat Nulandia een nadrukkelijke gooi naar de titel gaat doen is wel duidelijk maar ook FC Uden kan moed putten uit deze wedstrijd. Met strijd, beleving en het voetballend vermogen dat in de ploeg zit kunnen er nog voldoende punten behaald worden.