‘De Vlasakker’

De thuisbasis van FC Uden is Sportpark “De Vlasakker” aan de Artillerieweg 1 in Uden. FC Uden beschikt over vier wedstrijdvelden, waarvan één kunstgrasveld, een trainingsveld en een verhard veldje. Daarnaast beschikt onze vereniging over een moderne en multifunctionele kantine. Naast een bar en een snackcorner is er een podium, een overdekt terras en zijn er faciliteiten om op een groot scherm naar voetbalwedstrijden te kijken. FC Uden is opgericht in 1972 en vierde dus in 2012 haar 40-jarig bestaan. Vooral de laatste tien jaar is een groeispurt doorgemaakt tot een voetbalclub met meer dan 600 leden.

 

Medegebruikers van ‘De Vlasakker’

Het sportpark ‘De Vlasakker’ wordt niet alleen door onze vereniging gebruikt. FC Uden deelt haar sportpark met een aantal andere verenigingen.

Biljartvereniging ’t Blaauw Tupke

Biljartvereniging ’t Blauw Tupke is op 1 april 2006 opgericht. De club bestaat uit ervaren en beginnende spelers. Gezelligheid, plezier en een sportieve strijd staan hoog in het vaandel bij ‘Blaauw Tupke. Zo wordt er niet alleen tegen andere verenigingen gespeeld, maar heeft men ook een interne competitie, waarbij de eerste plaats natuurlijk wekelijks onderwerp van gesprek is. Op dinsdagavond wordt er getraind en op vrijdagavond competitie gespeeld in het clubhuis. Ook meespelen met de gezelligste biljartvereniging van Uje en omstreken? Kijk dan eens op hun website.

Stichting De Getrainde Hond

Stichting De Getrainde Hond biedt gehoorzaamheidscursussen, behendigheids- en ringtrainingen voor honden. De trainingen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs. De Getrainde Hond traint op maandag- en woensdagavond op ‘De Vlasakker’. Meer weten over stichting De Getrainde Hond? Kijk dan eens op hun website.

Fysiotherapie Caspar van den Broek

Vanuit de praktijk voor fysiotherapie Caspar van den Broek worden op een paar avonden in de week hersteltrainingen gehouden. Diverse voetballers uit de regio proberen op de velden van FC Uden weer zo snel mogelijk fit te worden. Daarnaast heeft fysiotherapie Caspar van den Broek in samenwerking met FC Uden een blessure spreekuur, onder de noemer FC Uden GO4FIT. Meer informatie over fysiotherapie praktijk Caspar van den Broek vind je op hun website.

Voetbalschool Uden

De voetbalschool is opgezet voor jongens en meisjes. Het belangrijkste doel van Voetbalschool Uden is dat de speler baas wordt over de bal en de tegenstander waardoor hij of zij meer lef en zelfvertrouwen krijgt. Uiteraard met behoud van het voetbalplezier. Op de woensdagmiddag en vrijdagavond krijgen de jongeren ‘voetballes’. Vanaf de 2010 traint Voetbalschool Uden op sportpark ‘De Vlasakker’. Ook voetballen bij Voetbalschool Uden? Kijk eens op hun website.

Stichting Senioren Orkest Uden

De jongste gebruiker van sportpark ‘De Vlaskker’ is de stichting Senioren Orkest Uden, ofwel SOU. Sinds de zomer van 2013 maakt het SOU gebruik van de kantine van FC Uden om te repeteren. Dit doen zij iedere woensdagochtend van 09.30u tot ongeveer 11.30u. Het orkest bestaat sinds 2001 en telt een vijfentwintig tal muzikanten, afkomstig uit Uden, Zeeland, Nistelrode en Boekel. Met een goede mix van Duitse schlagers, Tsjechische polka’s Hollandse hits en swingende evergreens zijn zij een graag geziene gast op evenementen, markten en in zorginstellingen. Meer weten over SOU of eens luisteren naar hun repertoire? Kijk dan op de website van SOU.

 

 

'T Blaauw Tupke

De Getrainde Hond

Caspar van den Broek

Voetbalschool Uden

Senioren Orkest Uden

 

 

FC Uden staat ervoor open om nog meer verenigingen en/of stichtingen gebruik te laten maken van ons multifunctioneel complex. Multifunctioneel gebruik zorgt voor een optimale benutting van de sport- en accommodatiefaciliteiten, plus samenwerking van diverse partijen zorgt voor een ‘kruisbestuiving’ van elkaars activiteiten. Interesse? Neem dan contact met ons op.