5403PB
UDEN
tel. 0413-261713

Opstelling

Een terecht puntenverlies volgens FC Uden-coach Jeroen van Kampen. Boerdonk slaagde er goed in om het dominante spel van de thuisploeg te ontkrachten. ,,Ze waren wat scherper dan dat wij waren en haalde ons daardoor uit ons spel. We hadden een off-day en moeten ervoor zorgen dat we volgende week winnen.’’

De kampioenswedstrijd wordt dus nog even uitgesteld, maar of er al last is van kampioenskoorts? ,,Nee’’, antwoordde Van Kampen.

Boerdonk had moeten winnen vandaag volgens coach Johan Strouken. ,,Als er een ploeg had moeten winnen waren wij het wel. Clubs gaan altijd bang naar Uden toe, maar wij hebben ze helemaal vastgezet. Het is een verdiend punt, maar het had ook een overwinning kunnen worden.’’

Bron; Brabants Dagblad.

FC Uden tevreden met gelijkspel
FC Uden en Boerdonk maakten er een boeiende, sportieve wedstrijd van. In het eerste half uur scoorden beide ploegen eenmaal, maar beide keren werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel. Boerdonk was sterk in de persoonlijke duels en de gevaarlijke aanvallers van FC Uden werden goed in bedwang gehouden. Toch wist vlak voor rust Stan van der Zanden in een onoverzichtelijke situatie de bal in de kluts binnen te schieten en ging beide ploegen met 1-0 rusten. Na rust was aanvankelijk FC Uden de betere ploeg, maar Boerdonk kreeg een terechte penalty mee vanwege een handsbal. Job Vermeulen benutte de pingel voor de 1-1. In het resterende deel ging het spel op en neer en raakten beide ploeg de paal nog, maar gescoord werd er niet meer. Jeroen van Kampen (FC Uden) was tevreden met het punt en realiseerde zich dat tegenstanders als Boerdonk met de juiste mentaliteit en inzet zich goed kunnen instellen op de Udense aanvalskracht. FC Uden ziet DWSH ‘18 naderen tot op 2 punten, maar FC Uden heeft nog wel een wedstrijd tegoed.