5403PB
UDEN
tel. 0413-261713

Opstelling

Op “De Vlasakker” in Uden werd de afgelopen week uitbundig het kampioenschap van FC Uden 1 (en 3) gevierd. Ook de andere beslissingen zijn in deze klasse waarschijnlijk al gevallen; DWSH ‘18 nam periode 2 over van FC Uden en gaat mogelijk ook met periode 3 aan de haal. Bij winst voor FC Uden deze zondag is periode 3 voor de Udenaren en komen waarschijnlijk de hoogst genoteerde ploegen op de ranglijst in bezit van een nacompetitieticket. Dat zijn Boerdonk en Odiliapeel.

Topper voor de statistieken?
DWSH ‘18 reist af naar Uden om daar als eerste de felicitaties voor het kampioenschap aan FC Uden te doen. Daarna zal er een prestigestrijd op het veld worden uitgevochten. De beste ploegen uit de 5e klasse E van dit seizoen spelen een wedstrijd die eigenlijk alleen voor de statistieken telt, maar daar zullen beide ploegen waarschijnlijk anders over denken. FC Uden zal het kampioenschap in stijl willen afsluiten en de enige ploeg waar zij van verloren komt nu dus op bezoek. DWSH ‘18 pakte dus naast het kampioenschap, maar heeft wel een indruk-wekkende reeks van 13 overwinningen op haar naam en zal daar morgen graag een veertiende aan willen toevoegen.

FC Uden en DWSH delen de punten

De topper in Uden eindigde onbeslist: 2-2. DWSH ‘18 is hierdoor winnaar van periode 3. Zuur is het voor Keldonk dat bij winst in Odiliapeel deze periode had kunnen overnemen van DWSH ‘18. Dit kwam mede door het onverwachte verlies dat Boerdonk leed thuis tegen OKSV. Boerdonk en Odiliapeel spelen net als DWSH ‘18 op 11 juni een wedstrijd voor promotie naar de 4e klasse.

Topper met veel kansen.
DWSH ‘18 begon voortvarend aan de topper en nam brutaal een 0-2 voorsprong in het eerste kwart van de wedstrijd. Na 15 minuten was het Tom Verheijen die een corner van Wout Jans binnenkopte. In minuut 22 was het Wout Jans zelf die een voorzet van Sven Kuijpers binnen kon tikken. Trainer Koen van Berlicum vond dat er nog meer kansen benut hadden kon worden, maar DWSH ‘18 was mogelijk wat geschrokken dat het zo eenvoudig FC Uden op achterstand had gezet. Hierna kwam FC Uden beter in het spel. Stan van der Zanden maakte op slag van rust de 1-2 met een afstandsschot. Na rust was het snel 2-2 door Tim van Schadewijk. Het restant van de wedstrijd waren er voor beide ploegen nog kansen, maar gescoord werd er niet meer. Kampioenstrainer Jeroen van Kampen vond het allemaal prima en sprak van een terechte uitslag. DWSH ‘18 gaat het op 11 juni opnemen tegen Olympia Boys uit Ommel voor een plek in de 4e klasse.