5403PB
UDEN
tel. 0413-261713

Opstelling

FC Uden schoot uit de startblokken tegen VCA. Na twintig minuten stond er al 3-0 op het scorebord. Dat kwam mede door twee doelpunten van Mitchel van den Anker die na lang tijd weer eens zijn opwachting mocht maken in het eerste elftal van FC Uden.

FC Uden – VCA 3-2 (3-1). 5. Faruk Polat 1-0, 18. Mitchel van den Anker 2-0, 20. Mitchell van den Anker 3-0, 38. 3-1, 55. 3-2.

,We begonnen heel goed en door goede doelpunten leek de buit al vroeg binnen. Maar daarna ging mijn ploeg uit positie lopen en werden mijn spelers minder scherp waardoor het nog wel spannend werd nadat de marge nog maar één doelpunt was”, aldus trainer Roy Vermeij van FC Uden

Mitchell van den Anker speelde lange tijd niet in het eerste elftal van FC Uden maar scoorde als gelegenheidspits tweemaal.

Bron; Brabants Dagblad

De topper in de vijfde klasse E tussen Astrantia en HBV heeft geen winnaar gekregen. Kevin Hendriks redde nog laat een puntje voor de koploper, die MVC tot op twee punten ziet naderen door het puntverlies. FC Uden bezet inmiddels plek drie door een moeizame overwinning op VCA. DWSH’18 pakte ook drie punten, op bezoek bij Fiducia.

Als Astrantia nog een gooi had willen doen naar het kampioenschap, dan moest het duel tegen HBV worden gewonnen. Dat leek de ploeg van trainer Patrick Pothuizen ook lange tijd te gaan lukken, maar in de slotfase kwam de koploper toch nog langszij. Koen Theunissen zette halverwege de tweede helft Astrantia op 1-0. Thijn Fransman zag daarna een bal van de lijn gehaald worden. Vijf minuten voor het einde maakte Hendriks gelijk namens HBV uit een hoekschop. “Op basis van de kansen hadden we een overwinning verdiend, maar we kunnen leven met het gelijkspel”, aldus Pothuizen. Door het gelijkspel is de titelstrijd wel wat spannender geworden, want MVC staat nu nog maar twee punten achter de Beersenaren dankzij een gemakkelijke overwinning (3-0) bij VCO.

FC Uden en DWSH’18 winnen
FC Uden staat inmiddels derde (op vijf punten van HBV) door een overwinning op eigen veld tegen VCA, dat met 3-2 verslagen werd. FC Uden schoot uit de startblokken en stond na twintig minuten met 3-0 voor. Faruk Polat en Mitchel van den Anker (tweemaal) zorgden voor die comfortabele tussenstand. VCA kwam echter terug toen Ruben van Welij een penalty benutte en al vroeg in de tweede helft zijn tweede maakte. Ondanks kansen voor beide ploegen kwam er geen verandering meer in de stand.
Vanwege de resultaten op de andere velden moest DWSH’18 ook winnen in de race om nacompetitievoetbal en de fusieclub deed dat middels een 2-3 zege bij Fiducia. In De Rips zetten Teun Nooijen, Sjors Janssen en Syb Daverveld hun ploeg op een 0-3 voorsprong. Die werd in de slotfase nog bijna weggegeven, maar de mannen van coach Koen van Berlicum bleven overeind (en blijven vijfde staan).